torstai 10. toukokuuta 2012

Kevät on hienoa aikaa!


Tähän alkuun täytyy sanoa, että kelluntarenkaan hankkiminen vuosi sitten on mullistanut oman kalastuksen aivan täysin. Kelluntarenkaalla mahdollisuudet liikkua kalapaikoille ovat lähes rajattomat, riippuen tosin hieman reisilihasten kunnosta, kalastukseen varatusta ajasta ja eväiden määrästä -energiaa kuluu! Lisäksi kelluntarenkaalla liikkuessa tulee paikat kalastettua tarkasti ja samalla ehtii tarkkailemaan muutakin luontoa aivan eri tavalla kuin esimerkiksi veneestä käsin.  Kelluntarenkailu on hienoa hommaa ja kalastus maistuu paremmalta kuin pitkään aikaan!

Kevään aikana on tullut tehtyä useita kelluntarengaskeikkoja, kohdekalana hauki. Reissut on suuntautunut pääasiassa Saaristomerelle, muutama keikka myös makeaan veteen.  Ensimmäisillä reissuilla joutui vielä leikkimään myös jäänmurtajaa ja villahousut olivat enemmän kuin tarpeen. Ensimmäiset kaksi viikkoa jäiden lähdön jälkeen oli ainakin allekirjoittaneelle parasta aikaa. Mitään kunnon peijaisia ei osunut kohdalle, mutta useampia kaloja tuli koppailtua renkaan kyytiin. 

Kevään reissuissa hienointa on ollut se, että ”suurhaukia” on nähty paljon ja nosteltu useamman kaverin toimesta renkaisiin. Meikäläiselle suurhauki tarkoittaa toistaiseksi metrin ylitystä. Itselleni kevään paras ylös asti tullut hauki on toistaiseksi 8kg, 102 cm. Kauden ensimmäinen metrikala, toivottavasti ei viimeinen vetää naaman virneeseen.

 
Viime reissut merelle on tuottanut vain yksittäisiä kaloja ja hauet ovat keskittyneet kutuun. Ruovikkojen seassa kutevat ja juhlivat hauet eivät ole olleet kiinnostuneita meikäläisen perhoista vaan otillaan olevat kutemattomat kalat ovat lähes poikkeuksesta tulleet ruovikkojen ulkopuolelta hieman syvemmästä vedestä.
Nyt odotellaan kudun jälkeistä huippusyöntiä, ehkä se osuu jo huomenna kohdalle!  Kevätaurinko tekee hyvää ja luonto heräilee, lähtekää tekin kalaan. :) 

Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti