keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Veneellä haukikalassa


15.5.2012
Pitkästä aikaa oli mahdollisuus päästä narramaan haukia veneestä. Jerkkivehkeet varastosta esiin, koukkujen teroitusta, perukkeiden vääntöä ja hop aamulla veneen kyytiin. Perhovapa lähti kuitenkin myös mukaan.
Ei päästy kovin aikaisin liikkeelle, joten rannassa oltiin aamulla vähän yhdeksän jälkeen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja kevät tekee tuloaan. Hienoa olla kalassa!

 Parin ensimmäisen heiton jälkeen munat pois padasta kilon hauella (perholla). Perhonheitto saikin jäädä loppupäiväksi, sillä kova puuskittainen tuuli ja mahdollisuus heittää jerkkiä pitkästä aikaa veivät voiton. Puuskittainen tuuli ja 6/0 perhokoukku sai myös hienon reiän kahluutakkiin, ois voinu osua silmään!
Päivän kuluessa sieltä täältä joitakin haukia veneeseen. Syvän veden reunalta matalikolta löydettiin kalaa, mutta eivät olleet otillaan. Meinasi jo usko loppua kun neljällä peräkkäisellä heitolla hauki seurasi veneen vierelle, mutta ei ottanut.  Aikamme tahkottiin matalikon reunaa ja vaihdeltiin vieheitä ja uittotyylejä, mutta ei auttanut.. Päätettiin lähteä mökille grillaamaan ja punomaan juonia iltapäiväksi. 

Muutaman pihvin ja makkarapaketin jälkeen viisastuneilla, lähdimme kokeilemaan matalaa kutulahtea. Puskettiin vene soutamalla lähes umpeenkasvaneeseen pieneen lahteen, jossa vesi oli +16 lowranceastetta. Lahti oli aivan täynnä isoja säyneitä, muutamia lahnoja nähtiin myös. Heti alkoi tapahtua. Reilun tunnin aikana veneeseen nosteltiin runsaasti haukia. Kippari yllätti saamalla jerkillä hienon reilusti yli 50cm säyneen. Laskut menivät sekaisin, mutta kappaleita tuli oikein mukavasti. Hauet eivät olleet kovin suuria, mutta suurin osa silmäpuntarilla 2-5 kg kalaa.Lahti oli todella pieni ja matala ja tunnin aikana sai hakattua paikan ”rikki” ja syönti hiipui. Lähdettiin heittämään lahden ulkopuolta, josta muutama tukeva tärppi ja pienempiä haukia ylös. Illan aikana kokeiltiin vielä muutama paikka, mutta ei löydetty otillaan olevaa kalaa. Hieno päivä merellä, naama paloi ja kalaakin saatiin. 

ps. ei kannata käyttää aurinkolaseja koko päivää, tulee hienot rusketusrajat

Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti